Hvorfor finner jeg ikke priser fra enkelte av de største forsikringsselskapene på Kasko.no?

Vi skulle gjerne ha vist deg tilbud fra alle selskapene som tilbyr bilforsikring i Norge. Mange av de store ønsker dessverre ikke å være på sidene våre. Grunnen kan vi bare spekulere i…

Per i dag har vi allerede en representativ oversikt over spennet av tilbud som finnes i markedet, men vi skulle veldig gjerne ha latt deg sammenligne absolutt alle selskapene som tilbyr bilforsikring i Norge. Dessverre er dette noe vi ikke har full kontroll over, men vi jobber alt vi kan for at du skal få en komplett oversikt så snart som mulig!

Vi har allerede banket på døren hos alle forsikringsselskapene og tilbudt dem at de kan vise sine forsikringsvilkår og priser i oversikten vår. Dessverre har flere av selskapene takket nei. Uten deres samtykke og tilgang til prisingssystemer har vi ingen mulighet til å hente korrekte priser fra selskapet.

Heldigvis har mange av de mer fremtidsrettede selskapene, som i tilbyr akkurat de samme bilforsikringsproduktene og har det samme servicenivået, vært langt mer imøtekommende. Her har vi har fått tilgang til å hente prisene og vilkår direkte. De ønsker altså mer enn gjerne at de utfordres på hva de kan tilby sine kunder, og skjemmes heller ikke over å bli vist frem i samme oversikt som sine konkurrenter.

Grunnene til at det nettopp er mange av de største og mest kjente selskapene som har takket nei kan vi bare spekulere i. Det er nå en gang slik at det finnes forsikringsselskaper som rett og slett ikke har konkurransedyktige vilkår og priser, men spiller på andre ting for å tiltrekke seg nye kunder. Andre ønsker kanskje ikke at de skal vises sammen med konkurrentene sine i frykt for å skremme vekk eksisterende kunder. Kanskje er håpet at de kan holde de mindre selskapene i sjakk gjennom å prøve å heve seg over dem. Uansett hva grunnen måtte være er det sikkert at denne adferden bidrar til at markedet blir mindre oversiktlig enn det kunne ha vært. Vi tror at dette ikke gavner dem selv, og selvsagt heller ikke forbrukeren.

Uansett: Vi i Kasko tror at alle forsikringsselskapene etterhvert vil skjønne at det er en fordel for alle parter at man enkelt skal kunne sammenligne priser og vilkår direkte på nett! Når den tid kommer så står ihvertfall vi klar med åpne armer og tilbyr alle forsikringsselskaper en plass hos oss. Ingen hos oss får særbehandling, hverken nå eller i fremtiden!