Slik forsikrer du en el-bil billigst mulig

Det er stor forskjell på prisen for bilforsikring til el-bil hos ulike leverandører. Derfor er det alltid en god ide å sammenligne flere aktører før man investerer i en forsikringspolise

Trenger du bilforsikring til en el-bil? I og med at el-biler er et relativt nytt fenomen så har ikke alle selskaper enda helt lært seg hvordan de skal prise forsikring til denne typen biler. Dette kan slå ut i både for høy og for lav pris hos et enkelt selskap… Dette kan du utnytte!

Undersøkelser viser at prisene på bilforsikring for el-bil varierer enda mer enn for andre biler – det er derfor mye å spare på å gjøre tilstrekkelige undersøkelser.

Slik får du det beste tilbudet på bilforsikring for el-bil

Den enkleste måten å raskt innhente mange tilbud på forsikringen på er selvfølgelig å gjøre det i en sammenligningstjeneste på nett, som vår egen – Kasko.no. Kort fortalt gjør du sammenligningen i tre raske trinn:

  1. Legg inn data om din bil
  2. Se oversikten over ulike tilbud og priser
  3. Velg det tilbudet på bilforsikring for din el-bil som passer deg best

Så enkelt er det å skaffe seg en rimelig bilforsikring for el-bil. Du behøver ikke å plukke opp telefonen en eneste gang.

Stor prisforskjell mellom forsikringsselskapene

Som nevnt er el-biler er et relativt nytt fenomen i Norge. Derfor har forsikringsselskapene begrenset erfaring med å regne ut riktig pris for de forskjellige bilene. Konsekvensene er at praksisen er veldig varierende mellom leverandørene. Noen forsikringsselskaper gir lavere pris mens andre tilbyr for høy pris på sine bilforsikringer.

Det er derfor lurt å sørge for at man sjekker ekstra nøye slik at man kan dra nytte av situasjonen. Slik kan man potensielt spare store penger på at forsikringsselskapene har så ulik praksis. En undersøkelse gjort av TV2 viste blant annet at det var over 6000 kroner i forskjell mellom det rimeligste og det dyreste alternativet. Dette var en prisforskjell på rundt 100 prosent. Dette viser at det er viktig å sammenligne flere tilbud før man bestemmer seg for hvilken bilforsikring man skal kjøpe.

Unngå testvinnerne – de er ikke nødvendigvis best for deg

Det er lett å la seg blende av fantastiske anmeldelser, og titler som «best i test». Førsteplass i en test er likevel ikke ensbetydende med den beste bilforsikringen for din el-bil. Forsikringsselskapene ser på forskjellige faktorer når de regner ut prisen på din forsikring. Derfor vil prisen variere i forhold til ting som bosted, alder, bruk av bilen og skadetilfeller. Dette innebærer at man kan ende med å komme dårligere ut hos en testvinner, og få en bedre pris hos konkurrenten. Et tips er å lage sine egne kriterier for valg av bilforsikring.

Bilforsikringen du vil ha

Er du opptatt av lavest mulig pris? Er leiebil viktig for deg ved skade? Det er mange ting man må ta hensyn til når man kjøper bilforsikring. Det som er avgjørende er at man finner en forsikring som tilfredsstiller de behovene man selv har. Det enkleste er derfor å lage seg en liste over ting man ønsker at skal være inkludert, og i tillegg gjøre seg opp noen tanker rundt prisnivået. Da blir det mye lettere å se hvilket forsikringsselskap som tilbyr det du ønsker.

På Kasko.no kan du som nevnt få opp flere tilbud på forsikring av el-bil i dag. Her får du flere alternativer å velge mellom slik at du har stor fleksibilitet. Når du sammenligner flere tilbud på bilforsikring for el-bil så er det lett å finne en god forsikringspolise!