Bilforsikring for unge

Det er ingen hemmelighet at bilforsikring kan være kostbart. Særlig om du er under 25 år. Likevel er bilforsikring noe alle som eier en bil må ha. Bilforsikring for unge er spesielt viktig, da unge mennesker statistisk sett er mer utsatt for uhell i trafikken.

Som ung sjåfør er det kanskje andre ting som opptar deg enn forsikring. Det kan likevel være både lurt og lønnsomt å sette seg inn i hvilken type forsikring som passer for deg, og hvilket forsikringsselskap du bør velge.

Ved å bruke kasko.no, vil du få en god oversikt over hvilke selskaper som kan tilby en bilforsikring som passer til dine behov, og med en pris du kan leve med. Også for deg som ikke har noe særlig erfaring med å sammenligne og innhente forsikringstilbud, vil dette være en meget god og enkel løsning.

Hva er det som gjør bilforsikring for unge dyrere?

Når et forsikringsselskap skal avgjøre hvilken pris du må punge ut for å forsikre doningen, er det en rekke faktorer som er medvirkende til hva sluttsummen ender på. Blant annet vil alderen din, og om du i løpet av tiden du har hatt sertifikat har kjørt skadefritt eller ikke, ha stor betydning. Som ung sjåfør, er det heller ikke noen særlig sjanse for at du har rukket å opptjene all verdens bonus som du kan ta med i regnestykket.

Mange unge bor dessuten i urbane strøk mens de studerer eller går på skole. Dette er med på å dra prisen opp. I byer og tettbygde strøk er det gjerne mer trafikk og et mer uoversiktelig trafikkbilde. Dette gjør sannsynligheten for skade på bilen større. På samme måte vil parkeringsmuligheter avgjøre om prisen går opp eller ned. De færreste ungdommer har egen garasjeplass, og må som regel belage seg på gateparkering. Sjansen for at noen kommer borti bilen din, eller gjør innbrudd i den mens du står parkert på gata, er langt større enn om du parkerer i garasje, og vil dermed øke prisen på å forsikre kjøretøyet.

En annen faktor som gjerne er med å forhøye forsikringsprisen er mangel på sikkerhetsutstyr. Mange unge som kjøper sin første bil, velger en bruktbil som kanskje ikke er spekket med ekstrautstyr. Mangler du for eksempel antiskrens, sporingssystem eller bilalarm, kan dette være medvirkende til en dyrere bilforsikring.

Hvilken bilforsikring passer best for unge?

Når det kommer til å velge hvilken bilforsikring som passer best for unge mennesker, vil de samme tommelfingerreglene som for de over 25 være gjeldende. Først og fremst bør man kartlegge hvilke behov man har. Hvor langt du regner med å kjøre, hvor godt dekket du vil være for ulike eventualiteter og hvor høy egenandel du ønsker å betale dersom du får skade på bilen, er faktorer som er med å avgjøre hvilken bilforsikring som passer deg best.

For de som eier en bil med lav verdi, kan det være tilstrekkelig å tegne en ansvarsforsikring. Dette er det rimeligste forsikringsalternativet, men også det som dekker minst. Om bilen din har verdi på under 100 000 kroner, kan det være verdt å heller punge ut dersom uhellet er ute, kontra å betale for en mer kostbar kaskoforsikring.

Skulle bilen din være av nyere modell, med en verdi over 100 000 kroner, bør du vurdere å tegne en delkasko eller kaskoforsikring. Disse to forsikringene dekker langt mer, og vil spare inn kostnaden du har på å forsikre bilen din ved et eventuelt uhell.