Hva er hovedforfall?

Hovedforfall er dato for fornyelse av en forsikringsavtale og er en gang i året. Eksakt dato for når du kan flytte en eksisterende forsikring fra et selskap til et annet avhenger av når hovedforfallet er.

Når du har hovedforfall kan du finne ut av i dine eksisterende forsikringspapirer, eller ved å ringe forsikringsselskapet du er kunde i.

I prinsippet er det slik at du en forsikringsavtale må fornyes hvert år, og ofte medfører dette en prisjustering. Typisk 1-2 måneder før hovedforfall vil du få tilsendt nye dokumenter og vilkår for det kommende året fra ditt eksisterende selskap. I våre dager kommer dette ofte på e-post, og foretar du deg ingenting og fortsetter å betale fakturaer blir forsikringspolisen automatisk fornyet på hovedforfallsdatoen.

Ønsker du å bytte forsikringsselskap vil hovedforfallet ditt avgjøre eksakt dato for når du kan gjennomføre byttet. Er det over en måned til hovedforfall så er den vanlige oppsigelsestiden 1 måned (31 dager). Er det under en måned til hovedforfall kan du gjennomføre byttet på selve dagen for hovedforfallet.

Skal du kjøpe forsikring gjennom Kasko og det er under en måned til hovedforfall bør du spesifisere dato for hovedforfallet i bestillingsskjemaet. Ditt nye selskap har nemlig ingen mulighet til å vite når dette er.