Hva​ ​er​ ​kaskoforsikring?

Du har helt sikkert hørt om kasko, delkasko og ansvarsforsikring. Men hva er egentlig en kaskoforsikring, og hva kan du forvente av en slik forsikringsdekning? Her får du noen knagger å henge de ulike begrepene på.

For deg som eier en bil, er det pålagt å ha forsikring. Det absolutte minimum som kreves, er en såkalt ansvarsforsikring. Kort fortalt dekker denne skader kjøretøyet kan påføre mennesker og ting, men skulle det være særskilte ting utenom dette, må du mest sannsynlig dekke dette selv. Delkasko derimot, vil dekke alt hva en ansvarsforsikring dekker, men vil i tillegg omfatte blant annet brann, tyveri, redning og veihjelp, og skader på bilens glassruter, samt liknende typer skader på fastmontert utstyr og løsøre i bilen.

Ønsker du en enda bredere dekning, kan det være smart å velge en kaskoforsikring. Kasko er en bilforsikring som, i tillegg til ansvar- og delkaskodekning, dekker skade på egen bil som følge av sammenstøt, utforkjøring, velting, hærverk eller annen tilfeldig, plutselig ytre påvirkning. Med andre ord vil kasko dekke utgifter for de fleste scenarioer du som bilist kan komme utfor. Likevel finnes det en rekke tilleggsforsikringer du kan velge å tegne. Enten som en større pakkeløsning, eller som enkelttillegg. Mange velger blant annet å forsikre dyrt ekstrautstyr i bilen, eller dekning av leiebil i perioden egen bil er på verksted.

Hva koster kaskoforsikring?

En bilforsikring, enten det skulle være ansvarsforsikring, delkasko eller kasko, prisberegnes ut fra opplysninger om kjøretøyet og deg som sjåfør. For eksempel er det dyrere å forsikre en eldre bil enn en nyere, og dersom du er under 25 år vil også forsikringspremien øke. Er du derimot over 25 år, og har kjørt skadefritt de siste årene, kan du slippe unna med en rimeligere årspremie på din kaskoforsikring. Hvilket sikkerhetsutstyr du har i bilen vil også spille en rolle for hva du må punge ut med til forsikringsselskapet.

For deg som er på utkikk etter å bytte eller endre din bilforsikring, kan det være lønnsomt å registrere opplysninger om deg og ditt kjøretøy på en forsikringsaggregator, slik som kasko.no. Her kan du få tilbud som passer dine ønsker og behov, til rimeligst mulig pris.

Hvordan bytter jeg kasko?

Å bytte bilforsikring er enkelt. Enten du skal oppgradere, nedgradere, eller rett og slett bare flytte din forsikring fra ett selskap til et annet, kan du gjøre dette via tjenesten kasko.no. Dersom du har opptjent bonus i ditt tidligere forsikringsselskap, kan denne flyttes over til ditt nye. Du får dessuten refundert ubenyttet årspremie om du bytter selskap. Dette kan gjøre det svært lønnsomt å bytte eller flytte din kaskoforsikring. Alt du trenger å gjøre er å registrere opplysningene dine på nettsiden, og velge hvilket tilbud du ønsker å godta.
Med andre ord slipper du ta jobben med å ringe rundt til de ulike selskapene for å hente inn tilbud. Du kan få de rett opp på skjermen din ved hjelp av kun få tastetrykk. Stort enklere blir det ikke.