Lønner det seg å velge et stort eller lite forsikringsselskap?

Lønner det seg å velge et stort eller lite forsikringsselskap?

I følge statistikk fra Finans Norge er det store forskjeller på pris fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

For å lokke til seg nye kunder er mange av forsikringsselskapene der ute villige til å selge bilforsikring med tap det første året. Jevnt over sies det at forsikringsselskapet ikke tjener penger på en kunde før i løpet av det andre eller tredje året i kundeforholdet. Med andre ord så tjener de mest penger på passive forsikringskunder som ikke reforhandler forsikringen eller bytter selskap.

Tjener best på lange kundeforhold

For de aller fleste er bilforsikring noe man bare må ha, og ikke noe man går rundt og tenker på til daglig. Derfor er det også fort gjort å havne inn under kategorien passive kunder og dermed bli en melkeku for forsikringsselskapet. For det er de lange kundeforholdene med marginer på 30 prosent og mer selskapene tjener penger på.

Dette er også grunnen til at norske forsikringsselskaper er blant de mest lønnsomme i hele Europa. Vanlig margin på forsikringskunder i mer kompetitive markeder som for eksempel UK og Tyskland er opptil 5 prosent, men sjelden mer enn det.

De store selskapene øker prisene mest

Når det gjelder spørsmålet om det lønner seg å velge et stort eller lite forsikringsselskap, er svaret todelt. Det kan være en ekstra trygghet i å ha et stort forsikringsselskap i ryggen, men samtidig vil du ofte kunne få bedre vilkår og betingelser hos mindre selskaper. Det er de store selskapene som også øker prisene sine mest, og ofte uten at passive kunder i det hele tatt får det med seg.

Mest vanlig er en årlig prisjustering i forbindelse med at forsikringen fornyes. Du har sikkert selv fått en mail fra forsikringsselskapet ditt med beskjed om at du har nye dokumenter på Din side. Hvis du da logger deg inn med BankID og åpner dokumentene, bør du ikke bli overrasket hvis prisen har økt siden sist. Betaler du regningen med avtalegiro, kan det i tillegg være vanskelig å oppdage en liten prisjustering. Det er ikke alltid den er liten heller, da det finnes eksempler på at prisen for bilforsikringen har økt med opptil 10 prosent uten at kunden har fått beskjed om det.

Hjelp til å sammenligne bilforsikringer

Det kan være en tidkrevende jobb å sammenligne vilkår og betingelser hos de ulike forsikringsselskapene. Denne jobben er det imidlertid noen som allerede har gjort for deg, og det i tillegg helt gratis.

Ved å bruke den nettbaserte forsikringsvelgeren kasko.no er det enklere å finne den bilforsikringen du trenger til en overkommelig pris. Tjenesten er enkel og helt gratis å bruke. På noen få minutter finner du ut om du betaler for mye for den forsikringen du har i dag. Du skriver bare inn opplysninger om deg og bilen din i et intuitivt online-skjema, så vil du motta pristilbud fra flere forsikringsselskaper. Tilbudene er selvfølgelig helt uforpliktende.