Bilforsikring med veihjelp

Dersom bilen stopper så er det en stor fordel å ha en bilforsikring som inkluderer veihjelp. Om du vil sikre deg rask hjelp når uhellet er ute, så bør du ha oversikt over om din forsikring omfatter akkurat det.

Det kan være mange grunner til at man får behov for veihjelp. Det kan dreie seg om at motoren stopper, at man kjører i grøfta eller at bilen ikke starter igjen når man har vært på butikken. Når man havner i en slik situasjon så er det godt å vite at bilberging dekkes av forsikringspolisen, og ikke kommer som en stor uforutsett ekstrautgift.

Har du en bilforsikring som inkluderer veihjelp?

Det korte svaret er at du mest sannsynligvis er dekket av en veihjelpsordning gjennom forsikringen din. Det er likevel ikke dermed sagt at du slipper å betale noe som helst for veihjelpen. Å måtte betale en egenandel for veihjelpen er ikke uvanlig. Dette varierer i forhold til hvilken avtale eller forsikringsprodukt du har inngått med ditt forsikringsselskap.

Den eneste typen bilforsikring som vanligvis ikke er omfattet av noen ordning som dekker bilberging er ansvarsforsikring. Her må man nesten uansett selv ta hele regningen, med mindre man er medlem av en organisasjon eller et av selskapene som driver med veihjelp i Norge.

Veihjelp ved delkasko eller full kasko – må jeg betale egenandel eller ikke?

Det er vanlig at veihjelp er inkludert i prisen om du har vanlig delkasko eller full kasko på din bil, men som nevnt så må man likevel ofte ut med en egenandel for bilbergingen.

Det mest vanlige er at egenandelen ligger på 500 kroner. Man kan som oftest gjøre opp denne regningen på stedet med bilberger eller via faktura. Resten ordnes mellom ditt forsikringsselskap og leverandøren av veihjelpen direkte. Det er altså ikke snakk om noen ekstrem kostnad selv om du må ut med en egenandel. Prosessen er enkel, og du får hjelp når du trenger den.

Noen forsikringsselskaper tilbyr også andre fordeler når man har full kasko. Et eksempel er at delkasko ofte bare omfatter veihjelp i Norge eller Norden. Med full kasko så er ofte veihjelp i hele Europa inkludert. Dette er en stor fordel for de som kjører mye bil utenlands. Vilkårene varierer, og det er alltid lurt å holde seg oppdatert på hva man får av sitt eget forsikringsselskap. Da slipper man ubehagelige overraskelser dersom uhellet skulle være ute.

Noen vil kanskje uansett foretrekke å finne et alternativ helt uten egenandel. Finnes det noen gode alternativer til å være medlem hos et bilbergingsselskap?

Bilforsikring uten egenandel på veihjelp

En del forsikringsselskaper tilbyr også poliser som omfatter veihjelp uten egenandel. Dette er som oftest spesialforsikringer som ikke uventet koster mer enn en vanlig kaskoforsikring.

Disse forsikringsavtalene omfatter ofte andre fordeler i tillegg til veihjelp. Noen tilbyr blant annet kostnadsfri leiebil om din bil må på verksted. Dette er en stor fordel om du har forpliktelser som gjør at du er helt avhengig av bilen i hverdagen. Et annet eksempel er at man også ofte får veihjelp uten egenandel i hele Europa. I tillegg kan det tenkes at polisen også inkluderer veihjelp på egen hjemmeadresse, noe som vanligvis ikke er inkludert. Om du ønsker en omfattende forsikring, så bør du undersøke de bilforsikringene som gir noe ekstra utover full kasko.

Konklusjon

Det finnes gode alternativer om du ønsker en bilforsikring som dekker veihjelp. Både delkasko og fullkasko er gode alternativer som gir deg hjelp mot en mindre egenandel. Om du likevel ønsker alt dekket så har forsikringsselskapene dyrere forsikringer som kan passe for deg. Ta en titt på vår egen tjeneste kasko.no, for å finne tilbud på bilforsikring både med og uten veihjelp!