Bilforsikring: Priser i Norge

Leter du etter det selskapet som tilbyr den laveste prisen på bilforsikring i Norge? Les mer om hvordan du kan spare mest mulig penger før du inngår en forsikringsavtale.

Det er som kjent ikke billig å ha bil i Norge. Man må både ut med store summer i offentlige avgifter når man kjøper bilen, og på årlig basis gjennom årsavgiften. Drivstoff er langt ifra billig heller. På toppen av alt så reflekterer nivået på prisene på bilforsikring resten av det generelt høye prisnivået her til lands. Da kan det være lurt å sammenligne priser for å finne ut hvilket selskap som kan tilby de laveste prisene på bilforsikring i Norge.

Slike finner du de beste prisene på bilforsikring i Norge

Du kan gjøre flere ting for å finne de beste prisene på bilforsikring i Norge. Du kan selvfølgelig plukke opp telefonen, ringe hver og en av selskapene personlig, gi dem nødvendig informasjon, og så vente på svar fra dem alle.

Det raskeste og enkleste er imidlertid å benytte seg av en sammenligningstjeneste på nett, en såkalt prisaggregator, slik som vår egen tjeneste Kasko. Slike tjenester gjør det mulig å sammenligne ulike forsikringsselskaper og deres bilforsikringer på en enkel måte. Du får raskt et godt overblikk over hva de ulike tilbyderne kan tilby deg, og hvilken pris de ønsker for ulike typer forsikringer.

Sammenligningstjenester som dette er et utbredt fenomen i store deler av resten av Europa, men ikke så vanlig i Norge enda av en eller annen grunn. Alt man behøver å gjøre er vanligvis å fylle inn grunnleggende informasjon om seg selv og om bilen, og så får en opp resultater fra flere selskaper. En kan da danne seg en oversikt over prisnivå og øvrige vilkår for en forsikring til egen bil – eller en bil en har tenkt å kjøpe, og slik finne frem til hvilket produkt og selskap som passer best.

Pris eller andre vurderinger?

Noen ganger kan det være greit å se nærmere på andre faktorer i tillegg til pris. Kostnaden på bilforsikringer i Norge avhenger også av hva slags grunnleggende type forsikring du velger og hva av ekstratjenester som er omfattet av forsikringsavtalen. Det kan være store sprik i hva som er inkludert i de forskjellige forsikringstypene, også fra selskap til selskap. Noen ganger kan det være gode argumenter for å betale mer for forsikring enn du strengt tatt må, men det er selvfølgelig gitt at en får merverdi igjen for den høyere prisen.

Fordelen med internett er at det er mye enklere å få prisinformasjon fra mange forsikringsselskap uten å måtte kontakte alle selskapene personlig. Innen noen få minutter kan du få full oversikt over prisen på bilforsikring i Norge og hva du må regne med å betale. Dette gjør deg i stand til å fatte raske valg uten behov for å bruke lang tid på å finne all den informasjonen som er tilgjengelig.

Denne utviklingen bidrar til mer transparens og konkurranse i markedet, og vil forhåpentligvis gi lavere priser på bilforsikring i Norge på sikt. Derfor er det også viktig for oss forbrukere å være bevisst på prisen, og velge de mest konkurransedyktige alternativene. Man har ingenting å vinne på å bli værende hos sitt gamle forsikringsselskap om et annet selskap ønsker å tilby en gunstigere avtale. Denne typen adferd vil også bidra til at flere av selskapene får skjerpet fokus på hva de tilbyr til hvilke priser, og er bare positivt for forbrukerne.

Konklusjon

Ikke bli sittende som kunde hos ditt eksisterende forsikringsselskap uten å vite om vilkårene du har er konkurransedyktige. Finn ut hva som er det beste tilbudet for din bil, eller en bil du har tenkt å kjøpe gjennom en sammenligningstjeneste. Velg så bilforsikring ut i fra hva som gir deg best dekning til en markedsmessig konkurransedyktig pris.

Ikke stol på at ditt eksisterende selskap, eller forsikringsselskapet bilforhandleren du kjøper bil hos har samarbeid med tilbyr tilstrekkelig gode vilkår.