Derfor bør du sjekke prisen på bilforsikringen din hvert år

Opplever du at det blir stadig dyrere å ha forsikring på bilen? Da kan det være at du har gått i den fellen som forsikringsselskapene setter opp for deg…

Det er en myte at eksisterende kunder belønnes for sin lojalitet, og det medfører absolutt ikke riktighet når det kommer til bilforsikring ihvertfall. Det gjelder derfor å være klar over hvilke alternativer man har.

Prisen settes opp automatisk

Det er vanlig praksis at forsikringsselskapet setter opp prisen på bilforsikringen årlig. Den prisen man får første år er gjerne et slags lokketilbud fra forsikringsselskapet. Selskapene satser på at man ikke skal legge merke til at prisen gradvis går opp når en allerede er kunde. Er du registrert med betaling per månedlig avtalegiro er det ikke lett å legge merke til en 10% prisøkning når den kommer. Det føles også som at det er mye arbeid å skifte selskap. Derfor fortsetter mange bare å betale som om ingenting har skjedd. Det er heldigvis veldig lett å unngå at man havner i denne “fellen”.

Sjekk minst en gang i året

Av ovennevnte grunn er det lurt å undersøke prisen på bilforsikringen sin minst en gang i året. Da kan man fange opp prisendringer som man ikke er villig til å akseptere, eller lete etter et nytt selskap som eventuelt er villig til å gi en lavere pris. I tillegg har man mulighet til å gi sitt eksisterende forsikringsselskap en sjanse til å endre prisen ved å stille krav. Det er derfor viktig å holde seg løpende oppdatert slik at man ikke plutselig oppdager at man har betalt overpris i mange år. Her slurver mange nordmenn, da fortjenesten på bilforsikring i Norge er høyere enn i alle andre land i Europa.

Få tilbud fra konkurrerende forsikringsselskaper

Har du oppdaget at ditt forsikringsselskap har satt opp prisen? Det er heldigvis mange tilbydere av bilforsikring på det norske markedet og antakelig er flere av dem villige til å gi deg et bedre tilbud. Det kan være vesentlige forskjeller både i vilkår og pris. Derfor gjelder det å holde øynene åpne for eventuelt bedre tilbud enn det man allerede har.

For å sammenligne priser på bilforsikring så kan du benytte deg av vår egen tjeneste på forsiden av kasko.no. Tast inn noen enkle detaljer om deg og bilen din, så viser vi deg tilbud fra flere forsikringsselskaper – slik at du kan se om andre leverandører er rimeligere enn ditt nåværende forsikringsselskap.

Man bør alltid følge med på prisen på forsikringen, og det er smart å sjekke minst en gang i året. Ved å holde seg oppdatert så er det lett å skape konkurranse mellom ulike selskaper. Du er en verdifull kunde som de har god grunn til å kjempe om. Husk på at du kan bytte forsikring når du selv ønsker det, og at du får tilbakebetalt eventuelt ubenyttet forhåndsbetalt premie når du bytter.