Lurer du på hvordan du raskest mulig kan få full bonus?

Hvordan raskest mulig få full bonus på bilforsikringen?

For unge bilister tar det lang tid å opparbeide seg full bonus på bilforsikring. Hovedregelen er 10 prosent i året, men det finnes et smutthull som ingen av forsikringsselskapene helst vil fortelle deg om.

Det har seg slik at nytt bonusnivå blir godskrevet allerede etter 180 dager for en årlig polise. Om du fortsetter å benytte samme forsikringsselskap gjennom hele året blir dette likevel ikke utslagsgivende før hele året har gått. Det ingen forsikringsselskaper snakker høyt om er at det er andre regler dersom man velger å bytte forsikringsselskap:

Opptjen full bonus på halve tiden

Om man bytter forsikringsselskap etter 180 dager får man nemlig med seg bonusforbedringen uansett. Dette gjelder selvfølgelig bare om en har kjørt skadefritt i hele perioden. Med andre ord kan det være lurt å bytte forsikringsselskap relativt ofte om man ønsker seg full bonus raskt. Da får man nyte godt av det nye bonusnivået uten å vente et halvt år til. Trikset blir videre å fortsette med å bytte leverandør hvert halvår. Konsekvensen er at man får full bonus dobbelt så raskt som de fleste andre. Da blir det fort litt mer oppløftende å opparbeide seg bonus siden man vet at det ikke vil ta uforholdsmessig lang tid.

Forsikringsselskapenes lille “hemmelighet”

Dette er en mulighet som mange fobrukere ikke er klar over. Årsaken er at rett og slett at forsikringsselskapene ikke ønsker å opplyse kundene sine om dette smutthullet, da de selvsagt ikke ikke ønsker å miste egne kunder eller at kunder skal bli vant til å være illojale. Som en bevisst forbruker er det likevel ingen grunn til å ikke benytte seg av sjansen til å få full bonus på denne måten.

Konklusjon

Det er i våre dager enkelt å bytte forsikringsselskap, og ditt nye selskap vil ta seg av det meste av det praktiske i forbindelse med byttet. Om du ønsker å få bonus raskere så bør du derfor satse på å bytte forsikringsleverandør ca en gang i halvåret.