Hvor raskt kan en ny forsikring tre i kraft?

Når kan jeg ta i bruk forsikringen? I utgangspunktet kan en ny forsikring tre i kraft med en gang du har kjøpt den, men det er to unntak du må forholde deg til.

De fleste selskapene på Kasko.no utsteder en automatisk garanti, som gjør at en ny forsikring trer i kraft med en gang kjøpet er fullført på bestillingssiden vår.

Det er noen unntak det er viktig å være klar over:

  • Noen selskaper trenger å behandle kjøp manuelt
  • Ved flytting av en eksisterende forsikring må en påregne oppsigelsestid

Selskaper som behandler bestillinger manuelt

Enkelte av selskapene i tjenesten vår har behov for å behandle forespørslene om forsikringskjøp manuelt. Det vil si at de vil trenge opp til 3 virkedager etter at du har kjøpt forsikringen for at en kundebehandler kan legge inn bestillingen i systemene deres.

De selskapene dette gjelder for er tydelig merket. Det vil si at dersom du har behov for forsikring umiddelbart bør du velge et av de andre selskapene.

Flytting av eksisterende forsikring

Flytter du en eksisterende forsikring så kan du ikke regne med at den nye forsikringen kan tre i kraft med en gang, grunnet oppsigelsestid hos ditt eksisterende selskap. Det vil da være slik at bilen din fortsetter å være forsikret hos ditt gamle selskap, frem til datoen det nye selskapet tar over.

Vanlig oppsigelsestid er 1 måned, men det er et unntak om du har hovedforfall før den tid. Dersom dette er tilfellet må du spesifisere datoen for hovedforfall i bestillingen din, og ditt nye selskap sørger for at forsikringen trer i kraft på denne datoen.

Hvordan du finner ut når du har hovedforfall, og mer informasjon om hovedfordall kan du finne i denne artikkelen.